Új építés

  • Toronysüveg készítése, felújítása
  • Új lemezborítás készítése, festése
  • Csúcsdísz készítése, felrakása
  • Harangok átfordítása

Toronysüveg készítése, felújítása

Sokszor sok évtizeddel,esetleg másfél évszázaddal ezelőtt készült szerkezetek igénylik a cserét. Az új toronysüveg szerkezetét borovi fenyőből készítjük el, amely igen tartós és ellenálló.
Amennyiben erre nincs anyagi lehetőség, csonkolásos felújítással meghosszabbítjuk a régi mesterek kézi munkáját hirdető faszerkezeteket.   •Fotók

Új lemezborítás készítése, festése

Szerencsére egyre több öreg templomnak adatik meg az új fenyősüvegszerkezet, melyre szép vörösrézlemez- borítás kerül.
Azon lemezborításokat, melyek nem vörösrézből készültek, nemcsak esztétikai, hanem állagmegóvási szempontok miatt is festeni kell. Az általunk alkalmazott anyagok tartósak, esztétikusak és magas minőségűek.

Csúcsdísz készítése, felrakása

A régi csúcsdíszek teljes felújítását, valamint új csúcsdísz készítését is vállalom. Az új csúcsdísz a régivel megegyező, vagy új tervek alapján is készülhet. A csúcsdíszt igény szerint Herendi Károly aranyozó mester közreműködésével bearanyoztatjuk, így a templom koronája még fényesebben, még díszesebben ragyoghat.

Harangok átfordítása

A rögzített harangot a harangnyelv mindig ugyanott üti. A harang hosszú használat után elgyengül, és akár el is repedhet. A harang átfordításával a harangnyelv máshol üti a harangot, így nem rongálja annak szerkezetét.